Skip to content

6 tipp egészséges, egészséges haj

Íme a tippek és trükkök, hogyan lehet tökéletesen táplálni és fenntartani a haj tápanyagokat. Így, akkor kap egészséges, energikus haj, és lassítja a folyamatot a hajzsugorítás és hajhullás.

Mindannyian egészséges és erős hajat akarunk, puha, fényes és teljes sörényű hajat. Azonban a megjelenése a haj, a haj növekedését, és amikor elkezd kiesni, nagyrészt genetikai. Számos oka a hajhullás. A hajhullás azonban pozitív hatással lehet hajunk megjelenésére, valamint késleltethetjük a hajhullást azáltal, hogy ideális tápanyagokat biztosítunk a hajunknak, illetve gondoskodunk róla. Mert ahogy eszünk, fenntartjuk és feldolgozzuk a hajunkat, az közvetlenül befolyásolja a külsejét. Így tehetünk valamit az egészséges, energikus haj, lassítja a folyamatot a ritkuló haj.

Itt van 6 tipp, trükkök az egészséges és energikus haj!

 1. Megfelelő hajmosás
  Tényleg csinálhatsz valami rosszat, ha hajat mosol és kárt teszel a hajadban. Van értelme, hogy tisztítsa meg a haját mosás előtt, hogy távolítsa el a maradványait styling termékek. Ahhoz, hogy mossa a haját a mogyoró elég nagy mennyiségű sampon. Ez a hab elég, hogy tisztítsa meg a hajat. Ossza szét a sampont egy gyengéd masszázs alatt a fejbőrön. A sampon dupla alkalmazása nem szükséges, valamint irritálja a fejbőrt is! Száraz vagy törékeny haj, akkor használja legalább egy nagy mennyiségű kondicionáló. Végül öblítse le alaposan a hajápoló termékeket. Továbbá, meg kell próbálni, hogy ne mossa meg a haját túl forró vízzel, mert ez igaz: Minél magasabb a víz hőmérséklete, annál nagyobb a stressz a hajszerkezet. Továbbá, ne fésülje meg a haját, amíg meg nem szárad. Haj erdemes-vasarolni.com sokkal érzékenyebb, ha nedves, egyébként is sérülhet nagyon gyorsan.

Ne feledje: minden hajmosás teher a haj, mert a természetes védőfólia megsemmisült. Gyakori hajmosás vezethet megnövekedett sebum termelés, ezért olajos haj. Az egészséges haj meg kell próbálni, hogy elkerüljék a napi hajmosás! Ha lehetséges, csak két-három naponta mosson hajat.

 1. Természetes Kozmetikumok: kerülje a kémiai adalékanyagok
  A gyógyszertári piacon a bizalom van egy végtelen választéka samponok ígérnek egészséges, energikus haj. Azonban sok sampon tele van kémiai adalékanyagok, amelyek folyamatosan támadják, károsítja a hajunkat.

A szilikonok klasszikus hajápolási termékek, mivel minden egyes haj körül védő rétegként fekszenek le, tömítik és simává és puhává teszik. Ez azonban nem teszi lehetővé a tápanyagok felszívódását. Egyre több szilikonréteget halmoz fel, és bár gyönyörű homlokzatot hoz létre, összedől mögötte, a haj kiszárad.

Azonban, szilikonok, nem csak a veszélyes összetevők samponok: szintetikus illatanyagok, színezékek okozhat allergiát, tartósítószerek, lágyítók (parabének, ftalátok) törvény a testünkben, mint például a hormonok, ásványolaj anyagok, kémiailag előállított emulgeáló (peg-származékok), hogy a bőr, haj áteresztő, hogy a szennyező anyagok. Emellett a mikroplasztikát gyakran hozzáadják a kozmetikumokhoz, amelyek katasztrofális hatást gyakorolnak környezetünkre és a tengerre.

Így, az egészséges haj, akkor kell igénybe venni egy hajápoló termék, amely természetesen törődik a haj, és kiad a mesterséges, mérgező adalékanyagok. Természetes kozmetikumok, azonban egy kicsit drágább, ez az ígéret: nincs szilikonok, nincs paraffinok, nincs petróleum termékek. Ezért határozottan érdemes egy közelebbi pillantást a lista tartalmát a sampon a következő vásárlás.

Amikor a "szilikon samponok" a természetes samponok, akkor először észre, hogy a haj lesz szárazabb, coarser. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a szilícium rétegek elválasztják a haj, és alacsonyabb, megtámadta a haj legyen szabad. Először regenerálódniuk kell. Néhány hétbe is beletelhet, mire hozzászokik az átalakuláshoz, és egészséges és energikus haja lesz.

 1. Az egészséges haj kémiai kezelések minimalizálása
  Minden kémiai hajkezelés stresszt okoz a hajadnak. Ez magában foglalja a dauer, színezés, hajszín, valamint a fehérítő, hogy könnyítsen a haj.

Csak az ilyen kezelések kombinációja kell kihagyni. Színezés esetén agresszív vegyi anyagokat használnak, amelyek nagyon dehidratáltak, és az egyes hajakra és egy korpás rétegre alkalmazzák őket. Károsítja a fejbőrt és a hajat, törékenynek tűnnek és könnyen törnek. Ezért a haj kémiai kezelését minimálisra kell csökkenteni, és mindig tapasztalt fodrásznak kell végeznie, aki ki tudja értékelni az összetevőket, és a legkényelmesebb eredményt érheti el.

 1. Haj, hogy megvédje a hőtől
  A hajunk, mint a bőrünk, érzékeny a külső körülményekre. Különösen a hő növeli a hajunkat, szárítja és törékennyé teszi. Tehát alapvetően meg kell védeni a haját a közvetlen és túl hosszú expozíció a nap. A legjobb viselni különösen a nyári fejhallgató.

Is, a túl forró eszközök meg kell védeni a haját. A Hajsütővasak vagy Hajegyenesítők használatát a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni kell. Fontos: ne hagyja, hogy a haj teljesen megszáradjon, mielőtt elkezdené a hajformázást. Továbbá, soha ne dolgozzon a legmagasabb hőmérsékleten. Ne melegítse a hajegyenesítőket és a Hajsütővasakat 100°C felett.

A forró szárítást is el kell kerülni, ha lehetséges. Szárítsa meg a haját alaposan egy törölközővel, majd szárítsa meg csak közepes szinten, ideális esetben hagyja, hogy a hajszárító száraz. Azt is vegye figyelembe, hogy a távolság legalább 20 cm a haj. Ezen kívül, hővédelem használható minden eszköz.

 1. Keresztül a fejbőr vérkeringést haj masszázs stimulálni
  Fejmasszázs kézzel vagy comb serkenti a vérkeringést. Ez serkenti a hajsejtek tápanyagellátását, serkenti a haj növekedését és elősegíti az egészséges és erős haj növekedését. A fejmasszázs puhább módszer. Időhiány esetén a hajmosás közben vagy alvás közben is megteheti. Ehhez tegye a fejét tíz ujjhegyenként, és finoman nyomja meg a köröket, fentről a fülig, a nyaktól a homlokon. Továbbra is fenntarthatja a hatást, amelyben használja tápláló hajolaj.

A napi hajtisztítás azonban a fejbőr vérkeringését is serkenti, és biztosítja az egészséges hajat. Fontos, hogy a megfelelő fésűt használja. Amikor vásárol, győződjön meg róla, hogy a sörte puha, kerek. Húzza el az ecsetet a kézfején: vakard meg, az ecset is elvesztette semmit a fejbőrön! Mivel a fém vagy műanyag sörték éles széleivel rendelkező kefék érdes vékony, pikkelyes szőrszerkezetűek, és károsítják a hajszerkezetet. A tökéletes fésű kerek ágak a csúcsok.

 1. Rendszeres csipke trim gyönyörű haj
  Hajvágás egészséges hajért
  a rendszeres hajvágás fontos az egészséges és energikus hajhoz.

Sokan úgy vélik, hogy ha rendszeresen vágja a tippeket, a haj gyorsabban nő. Bár ez nem igaz, ez nagyszerű a hajad, hogy gyakran vágják. Különösen, ha hajlamosak splice a tippeket a haj, meg kell menni a fodrászat rendszeresen. Ajánlott, hogy a haj minden 12 hét, ha tehetséges, akkor is tegye a kezét magad. Mert ily módon, illesztése a tippeket nem vándorol fel, és nő egészséges, erős haj.